Rusya’dan Türkiye’ye transfer olan futbolcu Tetyana Kozyrenko’dan açıklama

BOTR

Aktif Üye
AJANSSPOR – HABER

Rus takımlarından CSKA Movkova Bayan Futbol Grubu forması giyen Ukraynalı oyuncu Tetyana Kozyrenko, ülkesinin Rusya tarafınca işgal edilmesinin akabinde 1207 Antalyaspor Bayan Futbol Kulübü’ne transfer olmuştu. Ülkesine saldıranın grubunda oyamayacağını söyleyen Tetyana, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Ordunun simgesi bir kadroda oynamak istemedim”

Rus ordusunun simgesi grupta oynamak istemediğini söyleyen Kozyrenko, “Ülkeme karşı savaşan bir ülkede oynayamaz ve yaşayamazdım. O yüzden bıraktım. CSKA, Sovyetler Birliği devrinde ordunun ekibi ve simgesi olarak geçiyor. Savaş başladıktan daha sonra kendimi hayli makus hissettim. Kadro ortasında politik olarak kimi konuşmalara şahit oldum. Ben de ordunun simgesi bir grupta oynamak istemedim lakin orada herkes makus değil” dedi.

“Transfer için UEFA’nın müsaadesiyle bir talih doğdu”

Türk halkı ve devletinin epey misafirperver olduğunu belirterek, teşekkür eden Tetyana Kozyrenko, “Transfer dönemi kapalı olduğu için UEFA’nın müsaadesiyle bir baht doğdu. Türkiye’den, Antalya’dan teklif geldi. Ben de kendime yakın hissettiğim için Türkiye’yi tercih ettim daha evvel de Antalya ekibi ile karşılıklı oynamıştık ve kadrosu biliyorum” diye konuştu.

“Ailemin bir kısmı Ukrayna’da”

Ukrayna’da yaşananlar niçiniyle üzgün olduğunu kaydeden Kozyrenko, “Ailemin bir kısmı Ukrayna’da. Amcam, teyzem, kardeşim Zaporijya kentinde yaşıyor. Onlarla her gün telefonla görüşebiliyorum. her insanın olduğu üzere tek isteğimiz; savaşın bir an evvel bitmesi ve insanların eski hayatlarına geri dönmesi” dedi.

“Tetyana Kozyrenko’yu takip ediyorduk”

Kulübün antrenörlerinden Hüseyin Türk ise kadronun şu an Bayanlar Üstün Ligi’nde tepe ve play-off’a kalma gayreti verdiğini söyleyerek, “Tetyana Kozyrenko’yu daha evvelde tanıyor ve takip ediyorduk. Dostluk maçlarında da rakip olarak karşılaşmıştık. Moskova’da bir Ukraynalı futbolcu olarak yaşadığı sorundan dolayı kadrodan ayrıldı. Biz de FIFA’nın almış olduğu kararla grubumuza kazandırdık. Birinci maçında da başarılı performans ortaya koydu” diye konuştu.

Tetyana Kozyrenko’nun performansı

16 yaşında profesyonel futbol ömrüne başlayan Tetyana Kozyrenko, 2021 yılında CSKA Moskova Bayan Futbol Ekibi’ne transfer olup, Moskova’dan Antalya’ya geldi. Kozyrenko, 3 günlük idmanın akabinde ligde play-off çabası veren ekibiyle birinci maçına pazar günü çıktı. Birinci maçta Beşiktaş Bayan Futbol Grubu’na 3 gol atan Kozyrenko, 1 de penaltı kaçırdı. Ukrayna’daki yakınlarıyla her gün telefonla görüşmeye çalışan Kozyrenko, Ukrayna haritasının dövmesini ise kolunda taşıyor.