Şimdiye Kadarki Saturday Night Live'ın en büyük bölümü*

anKeRcKO

Yeni Üye
Takvimin ölçüldüğü gibi, “Saturday Night Live” bu yıl 50. yıldönümünü kutluyor. Ancak 50 “Cumartesi akşamı hayatının” bir yıldönümünü kutladığını da söyleyebilirsiniz.

Tabii ki, gösteriyi her yıl gören ve onlarca yıldır gelişimlerini takip edenler var. Ancak birçoğumuz benzersiz bir kişisel “Cumartesi akşamı canlı”: belirli bir sezon veya şovu bizim için tanımlayan bir grup aktör var.

Bunu benden alma. Lorne Michaels'tan al. “Genel olarak, insanlar en iyi çizgi hakkında konuştuğunda,” dedi bir kez, “Bence,” Şey, o zaman lisedeydiler. “

1984'te lisedeydim. Ayrıca o zamanlar pop kültür nesneleri ve inekleri aracılığıyla kendilerini tanımladıkları bu ucube ve geeks yılları. “SCTV” ve David Letterman ve Monty Python'u sevdim.

Üniversitede ve daha sonra “The Simpsons” a ve diğer komedi coşkusuna gittim. Bazen “SNL” in tadını çıkarırdım; Bazen bundan nefret ediyorum; Bazen bundan nefret ediyorum. Ama dürüst olmak gerekirse, hayatımın çoğunu bir kamu tedarik şirketi olarak düşündüm – her zaman orada, ama gaz şirketinin hayranı olacağımdan daha fazla “hayran” olacağım bir şey değil.

Ama “SNL”, arkadaşlarım her Pazartesi okul kafeteryasında çizgiler geçirdiğinde kalacak doğru yaşta dalga boyumda titreştiğinde bir süre vardı. Seçimdeki “SNL” ü belirli bir sezonla sınırlayabilirim – aslında belirli bir bölümle: Sezon 10, Bölüm 9, Airdate 15 Aralık 1984.

(Peacock'ta bu bölümün kısaltılmış bir versiyonunu yayınlayabilirsiniz. Birçok klasik bölümde sinir bozucu olduğu gibi, yadigarı olarak takdir ettiğim tüm bölümü aramalısınız.)

Benim hislerim, bir yıldız işareti, bir sapma için 10. Sezon Sezon 10. O zaman Michaels şov bile öldü, Dick Ebersol-Interregnum ve dizilişte büyük bir şok vardı.

Cüzdanını ücretsiz ajanlar için açan bir beyzbol sahibi gibi, Ebersol da Billy Crystal, Christopher Guest, Rich Hall, Martin Short ve Pamela Stephenson dahil olmak üzere yerleşik komedi aktörlerini getirdi. Dizide, diziyi terk etmek için koparma yıldızlarının ve film işi için uzun, geç saatlerin ayrılması geleneğini sürdüren Eddie Murphy yoktu.

Ancak o gece geri döndü. Pırıltılı bir siyah ceketle sahnede övündü ve Dudley Moore ile Dud “En İyi Savunma” yaptıktan sonra asla geri dönmek için yemin ettiğini ve sadece bir ev sahibi olarak kayıt olduğunu söyledi. (“Bana verdikleri para da” En İyi Savunma “ı kazanırdı.) Bu arada,” Beverly Hills Cop “adlı küçük bir film çıktı ve Murphy fetheten bir kahraman geri döndü.

Bölüm ona anıtsal bir üs kurdu. Inner -City çocuklarında ev sahibi Bay Robinson ve “Çetemiz” Rerchin -buchweizen'in yetişkin bir versiyonu da dahil olmak üzere birkaç ünlü karakteri tekrarladı.

Ancak bölümün kalıcı klasiği, Murphy'nin beyaz yüzeyde gizlendiği ve Beyaz Amerikalıların gizli yollarını ortaya çıkarmak için Ned Flanders'dan bir bıyık olduğu öngörülen bir “Beyaz Benim Like Me”. (Öncül, daha sonra John Howard Griffin'in cildini siyah olarak kararttığı bir filme uyarlanan 1961'den gelen “Black Like Me” adlı bir başlangıç.)

“Beyaz yalnız kaldığında,” Murphy, gazetelerden banka kredilerine kadar birbirlerine ücretsiz olarak ver “keşfediyor. Diğer siyah adam bir New York otobüsündeki durağına çıktığında, beyaz yolcular kokteyller sunar ve eserdies müziğine dans eder. Görünmez bir kapıdan daha az bir silah olarak ırkçılığın bir resmi, “SNL” nin ara sıra yönettiği acımasız, eksiksiz bir hiciv.

Bölüm Murphy'nin çok yönlülüğünü gösteriyor – ticari bir mola verildiğinde havayı 30 saniye doldurmak için piyanoyu ve hem patlayıcı hem de ölümcül olma yeteneği gösteriyor. Siyah Tarih Dakikası eskizinde militan bir Afroentrik bilgin oynuyor ve bir an için tökezliyor ve molayı karakterin bir ifadesine dönüştürüyor: “Beni gülümsemeden önce alkışlamayı bırak!”

Ayrıca Murphy'nin komedisinin homofobisini onlarca yıl sonra reddettiğini hatırlatıyor ve Murphy'nin erken komedisinin homofobisini hatırlattı. Cumartesi akşamı çocuk oyuncakları aracılığıyla bir haber monologunda, bir Keni Ken bebeğini durdurur ve ebeveynleri uyarır. Bu, 80'lerin komedisinin, çok daha az eğlenceli olan Gene Xschul -Runchroom'larımızda aşan bir başka miras.

Ancak bölümde sevdiğim anların çoğu, bu topluluğun belirli yeteneklerine dayanan ve doğru eğimli açıda oluşturan komik hassasiyetimi karşılayan garip, çoğunlukla unutulmuş parçalardan geliyor.

Murphys Gumby-Karakter-ünlülerin adını taşıyan Yeşil Ton Stop Motion Sandwiches'e Lishman's Deli Sketch'i alın. (“Bir Morey Amsterdam, eskiden eriyen denir” mevsimidir ve eskizin arka planında bir gazete bulmaca yapar.

Bölüm ayrıca Güney Afrikalı Piskopos Desmond Tutu (Murphy) ve Heisman Trophy kazananı Doug Flutie'yi (Hall) birleştiren bir eskiz gibi birçok dolgu maddesini ve plastik cerrah resepsiyonisti Jerry Lewis'in büyük bir zamanını birleştirdi. . Ama bir izleyicinin dolgu maddesi bir başkasının dehası ve benim için bu eskiz “merdivenlere tırmanıyor”.

Öncül saçma: İkinci Dünya Savaşı'nın bir askeri olan kısa oyunlar Lawrence Orbach, ikinci kattaki bir telefondan yardım isteyerek birliğini kurtarmak zorunda olan bir çiftlik evinde sıkışıp kaldı. Orta Batı'da büyüyen Orbach, merdivenlerin nasıl alınacağını bilmiyor. (“Asla gelmedi!”)

Birçok seyircinin isteyeceği geç dönemde geç dönem taslağının zaman için kesildiği bir fikir değil. Ancak Short, ticari markası ile korkuttu ve fiziksel komediden fedakarlık ediyor ve Everest'in yüzü gibi basamaklara fırlatıyor. Eskiz aptalca; Çok uzun sürer ve kabarcıklar; Rasyonel olarak savunamam. Ve Tanrı bana yardım ediyor, kırk yıl sonra kıkırdamadan hatırlayamıyorum.

Bu gösteri en büyük 90 dakikalık “Saturday Night Live” mıydı? Muhtemelen hayır! Yeterince uzun yaşarsanız, şarkıcı ve kişisel sevgisinin üzerinde olan şarküteride yaşlı adam olacaksınız. Bu bölüm benim Morey Amsterdam -Sandwich.

Ama benim için bir yere çarptı. Sonunda, bu “Cumartesi akşamı canlı” vaat eden her şey: mükemmellik ve hatta mükemmellik yok, ama sadece aptalca ve uygun fiyatlı veriliyor ve yıllar sonra ortaya çıkan bir anı hakkında çıktığında ayrılacaksınız, Aptal hiçbir yerden gülüyor.