Biraz eğlenceli bir şekilde, Jean-Luc bu sezon Laris’ten endişe dile getirmiyor veya başka bir şekilde Laris’ten bahsetmiyor, “Picard”ın arkasındaki ekibin dizinin ilk iki sezonunu nasıl yok etmeye çalıştığının bir başka örneği. Ancak Laris, sezon galasında yer aldı ve yeniden birleşme olaylarının harekete geçmesine yardımcı olduğu tartışılabilir.
Bu sezonun başlarında Riker ve Jean-Luc’un barda Riker’ın Enterprise D’nin onurunu savunmak zorunda olduğu o sahneyi düşünmeye devam ediyorum. O zamanlar bilmiyorduk ama bu tüm sezonu bekliyordu.
“Nemesis” olaylarından bu yana Worf’un neler yaptığı hakkında daha fazla şey duymak isterdim. Deep Space Nine’ın sonunda Worf, Qo’noS’un elçisi oldu. “Nemesis” te Worf, bu açıklanmadan bir şekilde Atılgan ekibinin bir üyesi olur. Bu sezon, Worf’un Enterprise E’nin yok edilmesine yardım ettiği ima ediliyor – daha fazla ayrıntı iyi olurdu.
Ayrıca uygarlığı kurtarmaya yardım ettikten hemen sonra köprüde uyuyakaldığında “Comic Relief olarak Worf” olayı etkisini yitirdi. Ancak bölümün son sahnesinde komik bir geri dönüş var: Beverly, Worf’a bir bardak daha kuru erik suyu içmesini söyler. Bir savaşçının içeceği!
Pavel Chekov’un oğlu Anton’un Federasyon Başkanı olması hoş bir dokunuştu. Anton, muhtemelen 2009’dan itibaren yeniden başlatılan uzun metrajlı filmlerde Chekov’u oynayan Anton Yelchin’e atıfta bulunuyor. 2016 yılında trafik kazası sonucu vefat etmiştir.
Seven ve Raffi, asimile olmuş mürettebat üyelerini fazer tüfeklerle köprüden indirmenin bir yolunu bulduğunda, bu tam bir deus ex machina’dır. Bu teknoloji tüm sezon boyunca yardımcı olabilirdi!
Şefin Titan’ı yönlendirme işini alması komik bir andı. Uçuş eğitimini bile tamamlamadı, Seven neden kontrolleri onun almasına izin veriyor? Raffi’nin yapmasına izin ver! (Birkaç dakika içinde şef, biraz alıştırma yapmış olması gereken karmaşık kaçamak manevralar yapar.)
İlk başta New Data’yı rahatsız edici buldum, ancak birkaç bölümden sonra bu versiyonu sevmeye başladım. Borg’dan nefret ettiğini söylediğinde, irfan tarafının ortaya çıktığı görülebilir. Data’ya yeni bir bakış açısı ve Brent Spiner bunu başarıyor.
Bu, Riker başka bir görev için Jean-Luc ile küpün altına inerken, Jonathan Frakes ve Marina Sirtis’in sözsüz güzel bir gösterisiydi. Kabadayı Riker, “Kiminle evlendiğini biliyorsun,” der gibi hafifçe gülümsüyor. Bunu neden yapmak zorunda olduğumu biliyorsun.” Ve Troi gönülsüzce kabul ediyor. Daha sonra Troi, Riker’a Atılgan Küp’e ateş açtığında Jean-Luc’u kurtarmak için yalnızca bir dakikası kaldığını söylediğinde, Riker ölüme yakın bir durumda yeniden soğukkanlı bir güvenle yanıt verir.
Hayranlar arasında Kate Mulgrew’un bu sezon Amiral Janeway rolünü tekrarlamaması kesinlikle hayal kırıklığı yaratacaktır. Jean-Luc gemiye ışınlandığında Borg Küpünün bu kadar korkunç bir durumda olmasının nedeni muhtemelen Voyager olaylarıdır. Janeway’e yapılan birçok referans ve Dünya’da olup bitenler göz önüne alındığında, bir göz atmak güzel olurdu. (Ve adamım, Borg kraliçesi şimdi ne kadar huysuz görünüyor?)
Ah, var Tuvok, Seven’a kendi gemisini teklif eder. Her zamanki gibi Volkan.
Genel olarak, bu hala Dünya’daki en başarılı ikinci Borg saldırısı. Elbette, Yıldız Filosu gemilerini kullanırken Dünya’ya ulaşıyorlar, gezegen savunma sistemlerini yıkıyorlar ve şehirlere doğrudan saldırıyorlar. Ancak İlk Temas’ta, aslında zamanda geri gittiler ve sinir bozucu Atılgan ekibi işleri tersine çevirmeden önce tüm Dünya’yı asimile ettiler. Ve dürüst olmak gerekirse, Jean-Luc ve neşeli çetesi Dünya’yı Evil Jack’ten kurtarmayı başaramasalardı, geçen sezon veya “First Contact”ta yaptıklarını yapabilirlerdi: Zamanda geriye git Bu kolay!
Troi’nin Enterprise D’yi yeniden kullanmasına izin verilir. En son çarptığı zamandan daha iyi gitti.
Beverly şimdi bir amiral mi? Yıldız Filosu’ndan onlarca yıl uzakta haydut bir operasyon yürüttüğü düşünülürse ne büyük bir terfi. Acaba Riker, Geordi veya diğerleri “Hey, biz ne durumdayız?” dediler mi?
Ed Speleers, Jack Crusher olarak takdire şayan bir iş çıkarmış. Patrick Stewart’la rekabet etmek kolay değil ama Speleers, Beverly ve Jean-Luc’un oğlu olarak kusursuzca uyuyor. (Biz buradayken, Jack’in kardeşi Wesley’in nesi var?)
Umarım hepiniz kredi sonrası sahnesinde kaldınız. Q hala yaşıyor! Tabii ki öyle, son sezonu bu taraflarda bilmiyoruz.