EcemÖykü
Yeni Üye
Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Not; tavuğun haşlama suyuna tuz attığımız için bir tatlı kaşığı tuz koymak kâfi, şayet tavuk suyuna tuz atmadıysanız 1.5 tatlı kaşığı tuz ekleyebilirisiniz pilava.
Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
- 1.5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı haşlanmış tavuk suyu
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pirinçimizi bir kabın içine alıp yıkayalım, ben pirinçi yıkadıktan daha sonra üstünü geçecek biçimde yeniden su ekleyip en az yarım saat suda bekletiyorum.
- Ardından yeniden yıkayıp suyunu düzgünce süzelim.
- Öncelikle yağlarımızı tenceremize alalım ve ocağa koyalım.
- Yağlar eriyince tuzumuzu ekleyip karıştıralım.
- Tercihen granit tencere kullanıyorum pilav için daha uygun pişiyor.
- Ardından yıkamış olduğumuz pirinçi tencereye ekleyelim.
- 2-3 dakika kadar pirinçimizi yağda düzgünce kavuralım ve 3 su bardağı haşlama suyumuzu ekleyelim bir defa daha karıştırıp tenceremizin kapağını kapatalım ve en yüksek ateşte kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başlayınca ocağı en kısık ateşe alalım ve pilavımızı suyu büsbütün çekene kadar pişirelim.
- Burada püf noktamız tencerenin kapağını daima açmamamız gerekiyor. Ve pilavı karıştırmamamız gerekiyor. Yoksa pilavımız lapa olur tane tane dökülmez.
- Pilav pişerken göz denetiminde olmalı yoksa tabanı meblağ.
- Suyu çeken pilavın altını kapatalım ve üstüne kağıt havlu koyarak dinlenmeye bırakalım.
- En az yarım saat dinlenmeli.
- Ben dinlendirirken üzerini sıkı sıkı havlu vs rastgele bir şey ile örtüyorum.
Not; tavuğun haşlama suyuna tuz attığımız için bir tatlı kaşığı tuz koymak kâfi, şayet tavuk suyuna tuz atmadıysanız 1.5 tatlı kaşığı tuz ekleyebilirisiniz pilava.
Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı