Tanju Çolak’tan Flaş Açıklamalar! Rıdvan Dilmen, Fatih Terim, Fenerbahçe

BOTR

Aktif Üye
AJANSSPOR HABER

Türk futbolunun en pahalı isimlerinden efsane forvet Tanju Çolak, Haber Global’de canlı yayın konuğu oldu. Buket Aydın’ın sorularını yanıtlayan eski futbolcu, Galatasaray, Fenerbahçe, TFF Başkanlığı, Rıdvan Dilmen ve Fatih Terim hakkında flaş açıklamalarda bulundu.

“Bence TFF Lideri Rıdvan Dilmen olmalı”

Tanju Çolak, yaptığı açıklamalarda şunları söylemiş oldu: “Bence TFF Lideri Rıdvan Dilmen olmalı. Son 3-4 yıldır, futbola taraf veren, istediğini oraya koyan, istediğini alan bir kardeşimizdir Rıdvan. Ha gölge lider, ha içeride… Bence içeride olması daha yanlışsız olur. Futbolu bilen biri. Geçmişe baktığımızda federasyon lideri olmuş hiç bir futbolcu yok. Rıdvan olursa, bir birincisi başarır.”

“Her şeyin Rıdvan’dan geçtiği biliniyor”

“Rıdvan futbolla alakalı her şeye karışır. Futbolu hayli seviyor. Türkiye’deki menajerler dahil, aklınıza kim geliyorsa her şeyin Rıdvan’dan geçtiği biliniyor. Bravo, adam kuvvetli. Lafını da dinletiyor.”

“Kimseden iş istemedim ancak benden istenildi mi, soru işareti…”

“Ben Rıdvan ile 17 yaşından beri birlikteim. Annesini mezara koyarken de yanında oldum yahut sakatlığında Amerka’dayken. En güzel günündeyken de… ömrümüz birlikte geçmiş, Ulusal maçlar oynamışız. Benim en doğal hakkım Rıdvan’a ulaşabilmek. Ben şimdiye kadar kimseden ne bir iş, ne bir aş istemem. Ancak benden istenildi mi, o soru işareti…”

“Nihat Beyefendi kendisi bıraktıysa bir sorun var”

“Federasyon ile hiç ilgilenmiyorum. Zira Federasyon Sayın Cumhurbaşkanım’ın niyetiyle oluyor. Orada kimi dilek ediyorsa, bu biçimde bir Federasyonumuz var. Nihat Beyefendi kendisi bıraktıysa bir sorun var. Zira Cumhurbaşkanı’nın en yakını. Bir ezalar var ki bunları çözemediği için bırakmak zorunda kaldı.”

“Bir şey biliyorsan Ferhat Beyefendi, çık konuş”

“Bir kaos var. Hakemleri görüyorsunuz. Birisi çıktı, 13 hakemi bir günde takım dışı bıraktı. Dünyanın hiç bir yerinde bu biçimde bir şey yok. 7 hafta kalmış nasıl bekleyemiyorsun. Bir şey biliyorsan Ferhat Beyefendi, çık konuş. Elimde şu tape var, bu tape var konuşması lazım. Kimse öne çıkmıyordu, kimse bir şey söyleyemiyordu, ben çıktım delikanlı üzere yaptım dedi. Fakat 3 hafta daha sonra kendisi gitti.”

“Fenerbahçe’de aldığım parayı epey gördüler”

Fenerbahçe devrinden bahseden Tanju Çolak şu biçimde konuştu: “Kabullenemedim. Aldığım parayı epey gördüler. Lakin ben bir anda gelmedim. Galatasaray’dan geliyorum. Galatasaray’dan geldiğim için de Fenerbahçe bana hoş sayı teklif etti. Kulüp ortasındaki futbolcular ayağa kalktılar. Forma dalaşı oldu. Memnun oldum mu, fazlaca değil.”

“Amacım birebir ziyanı ona vermek”

“Galatasaray’dan gitmişim. Ya 4 ya da 5. hafta. Gol atmam lazım, atamıyorum. İdmanda arkadaşın biri tabanını bana geçirdi. Benim kaval kemiğim soyuldu. 10 dk dışarıda buz yaptım. Gelip, hiç bir şey demedi. 10 dk daha sonra ben de kalktım o arkadaşın etrafında dolaşıyorum. Hedefim birebir ziyanı ona vermek. 10. dk sonunda arttan ona tekmeyi indirdim.”

“Hayırdır Aykut abi, bu hareketler nedir dedim”

“daha sonra baktım gol hükümdarımız karşıdan geliyor. Hayırdır Aykut abi, bu hareketler nedir dedim, intikam mı alacaksın? Haydi gelin soyunma odasına hepiniz dedim. İçeri girene kadar merhum Metin Aşık’ı çağırmışlar. Lider beni ve ayağıma tekme atan Oğuz’u çağırdı.”

“Oradaki küme epey kuvvetliydü”

“Başkanım ben mutsuzum, bırakın gideyim dedim. Beni kabullenemediler, pas vermiyorlar, gol atamıyorum. Oradaki küme fazlaca kuvvetli bir gruptu. İstediğini içine alıyor, istediğini dışarıda bırakıyordu. Ben dışarıda bırakılanlardandım. Bizim o düzeydeki soğuk arkadaşlığımız devam ediyor.”

“Şenol Güneş’in, Fatih Terim’in hangi hocayı çıkardığını gördün?”

Çolak, Fatih Terim hakkında ise şu sözleri kullandı: “Fatih Terim bana bakılırsa Türkiye’nin en düzgün teknik yöneticisi. O, bir idol ancak bırakması gerekiyor artık. Şenol Güneş’in, Fatih Terim’in hangi teknik yöneticisi çıkardığını gördün? Çıkarmıyorlar, müsaade vermiyorlar. Yeni kuşaklara gereksinim var, teknolojiyi bilen.”

“Fatih Terim ile aram hayli uygun değil”

“Fatih Terim ile aram fazlaca güzel değil. Ben teknik yöneticilik sertifikamı aldım, Terim’e mektup yazdım. Ret geldi. Bir ay yanında staj yapayım dedim, kabul etmedi. Baktım beni istemiyor, Ünal Karaman Ümit Ulusal’a geçti ben de merhum Cemal Aydın’ı aradım ve bir hafta ortasında ekibin hocası oldum.”

“Bu sevgi, Fatih Hoca’yı rahatsız eder”

“Gündüz Tekin Onay ile mescidinin yanından geçiyoruz, herkes beni selamlıyor. Şaşırıyor, Gündüz ağabey. Otobüs geldi yanımızda durdu, hükümdarım dedi, yollar sana açık. Biz hocamla geçtik bankaya geldik. 3 dakikada çözdüm. ‘Oğlum bu nasıl bir sevgi? Oğlum, senin buradaki ömrün en çok 2 ay. Bu sevgi, Fatih Hoca’yı rahatsız eder’ dedi.”

“Karaman’ın 41 milyar maaş aldığı yerde ben 9 milyar aldım”

“Terim beni çağırdı, ‘ayıp ettin, benden habersiz geldin’ dedi. Nereye gitsen mektup yazdım. Ben de senden bir şey öğrenemeyecek miyim, dedim. Olmaz bu biçimde, dedi, hız astı. Ben gereğini yaparım, dedim. Dilekçe yazdım. Manisa’da oynanacak maça gitmek istiyorum diye, karşılık ret. Antep’e gitmek istedim, ret. Üçüncü defa de istedim, ret. Oturdum, benim yerime var olan Ünal Karaman’ın 41 milyar maaş aldığı yerde ben 9 milyar aldım. Ünal Karaman 41 milyar alıyor Ümit Ulusal’a gidiyor, ben 9 milyar. Parayı da kaygı etmiyorum lakin bir şeyler öğrenmek cürüm mu?”

“Galatasaray başarısızca niçini Fatih Terim’dir”

“Fatih Terim, Galatasaray Lideri olursa ben Galatasaray’ı bırakırım. Bizi epey hoş temsil etti. Çok hoş muvaffakiyetleri oldu lakin artık kâfi. Artık onun çocuklarıyla torunlarıyla vakit geçirmesi gerekiyor. Bugün Galatasaray başarısızca niçini Fatih Terim’dir.”