Tayfur Havutçu’dan yabancı kuralına eleştiri! “Bu kadar yabancıyla…”

BOTR

Aktif Üye
AJANSSPOR – HABER

Kocaelispor’un 1997’de kazandığı Türkiye Kupası’nın 25. yılı onuruna düzenlenen aktifliğe katılan eski ulusal futbolcu ve antrenör Tayfur Havutçu, spor gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

“Çok hoş günlerdi”

Kocaelispor’da geçirdiği günleri özlediğini lisana getiren Havutçu “Çok manalı bir gece. Emeği geçen herkese epeyce teşekkür ediyorum. 25 yıl geriye gittik. O günkü memnunlukları burada yine yaşayabildik. Uzun müddettir bir arada olamadığımız arkadaşlarımızı yine gördük. yeniden o günleri yaşadık. Çok hoş günlerdi. Ben Kocaelispor’da 2 dönem oynadım. daha sonra Beşiktaş’a transfer oldum. Kocaelispor’da tam bir aile ortamı vardı. Çok zevkle oynuyorduk. Zevkle antrenman yapıyorduk. Arkadaşlık ortamımız, idaremiz, liderimiz epey yeterliydi. Taraftarla beraberliğimiz vardı. Çok hoş 2 sene geçirdim. Onun için epey mutluyum” diye konuştu.

“14 yabancıyla o günkü beraberlikleri yakalamak fazlaca zor”

Kocaelispor’un ligdeki durumu, 25 yılda Türk futbolundaki değişim ve meslek planlamasıyla ilgili soruları da yanıtlayan Havutçu, “Kocaelispor’un bu hafta kazanması fazlaca değerliydi. Kazandığı için avantaj yakaladı diyebiliriz. Lakin önünde epeyce değerli müsabakalar var. Ben ligde kalacağına inanıyorum. Kocaelispor’un yeri Harika Lig. Yanlışsız adımlarla inşallah en kısa müddette layık olduğu yere geri döner. Futbolda biroldukca şey değişti. Öncelikle statlar yenilendi. Tahminen yeni kuşak o günleri hatırlamıyordur. Futbolun temposu arttı. Yayın kaliteleri farklılaştı. 25 yıl kısa mühlet değil. Birfazlaca şey değişti. Türk futbolunu ve Avrupa’yı dışarıdan takip ediyorum. 25 yıl evvel bizde 3 yabancı vardı. Bugünkü gruplarda 14 yabancı var. aslına bakarsan o günkü beraberlikleri yakalamak bugün epeyce sıkıntı. Biz o günleri yaşadığımız için fazlaca şanslıydık. Kendi adıma mutluyum” sözlerini kullandı.

“Şu anda beklemedeyim”

Teknik yöneticilik mesleği ile alakalı da İHA’ya konuşan Tayfur Havutçu, “En son 2 yıl A Ulusal Kadro’da çalıştım. sonrasındasında Kasımpaşa’da kısa müddet vazife yaptım. Teklifler oldu lakin ortak noktada buluşamadık. O niçinle şu anda beklemedeyim. Çok fazla yurt dışına gidiyorum, maçlar izliyorum. Öteki kadrolarda çalışan antrenör arkadaşlarımızla fikir alışverişinde bulunuyoruz. Futbolu uzaktan takip ediyorum” açıklamasını yaptı.

Tayfur Havutçu’nun mesleği

Futbol mesleğine Almanya’nın TSV Laubenheim grubu ile adım atan Tafun Havutçu, sonrasındasında SG Egelsbach ve Darmstadt ekiplerinde top koşturmuş, 1993 döneminde ise Fenerbahçe grubuna transfer olmuştur. Başarılı geçen 2 dönemin akabinde 1995 döneminde Kocaelispor, 1997 döneminde ise Beşiktaş grubu ile mukavele imzalamıştır. Beşiktaş kadrosu formasını 1997 döneminde 2006 dönemine kadar muvaffakiyet ile giymiş, 2006 döneminde futbol ömrünü noktalamıştır. Beşiktaş devrinde Metin Tekin, Yordan Letchkov, Nihat Kahveci, Hakan Çalışkan, Del Solar, Ayhan Akman, Yasin Sülün, Ali Eren Beşerler, Yusuf Tokaç, Sergen Yalçın, Sertan Eser, Orhan Kaynak üzere isimlerle bir arada forma giymiştir.

Tayfur Havutçu’nun teknik yöneticilik mesleği

Futbol mesleğinin akabinde 2007 döneminde Beşiktaş Antrenörü olarak bakılırsav yapmıştır. sonrasındasında 2011 yılında Teknik Yönetici, Sportif Yönetici olarakta Beşiktaş kadrosunda nazaranv yaptı. 2016 döneminde Adana Demirspor ekibini çalıştırmış, 2019 döneminde ise Harika Lig gruplarından Kasımpaşaspor ekibinin başına Teknik Yönetici olarak getirilmiştir. 4 Ağustos 2017 – 11 Temmuz 2019 tarihleri içinde Türkiye Ulusal grubunda Antrenörlük yapmıştır. Geçmiş senelerda futbol şike soruşturması kapmasında Metris Cezaevi’nde tutuklu kalmış sonrasındasında özgür kalmıştır.

Ulusal grup mesleği

Tayfun Havutçu, 31 Ağustos 1994 tarihinde Teknik Yönetici Fatih Terim tarafınca Türkiye A Ulusal kadro takımında davet edilmiştir. Toplam 45 sefer Türkiye A Ulusal grup formasını giyen Havutçu, bu müsabakalarda toplam 6 golün altına imzasını atmıştır.