Tim Baltz, BJ’nin The Righteous Gemstones’daki testinde

anKeRcKO

Yeni Üye
Bu röportaj, The Righteous Gemstones’un Pazar gecesi yayınlanan bölümü için spoiler içermektedir.

Bilmeniz gereken ilk şey, testislerin sahte olduğudur – en azından çekimlerden birinde. HBO ailesinin hicvi The Righteous Gemstones’un Pazar gecesi bölümünü izleyen herkes bunun ne anlama geldiğini bilir.

Bölümün sonuna doğru, 3. Sezonun altıncısı olan Tim Baltz’ın karakteri BJ, banliyödeki çimlere dökülen çıplak bir adamla acımasız bir muşta maçına girer. BJ kendinden geçmiş gibi göründüğünde gözleri açık, tutuyor, tutuyor, döndürüyor. Mahalleli çocuklar korku içinde izliyor.

Hiçbir zaman, tipik yumuşak huylu BJ’nin zaferi kesin olarak elindedir. Baş düşmanı, sadakatsiz Christian rock gitaristi Stephen (Stephen Schneider), dizlerinin üzerine çöker ve BJ’lerle olan ilişkisinin bedelini acımasızca öder. Karısı (Edi Patterson).

Baltz, geçen ay Los Angeles’taki evinden bir video aracılığıyla sahneyi çekmenin zor olduğunu ve sadece sonsuz çekimler nedeniyle olmadığını söyledi. Ayrıca kendi dublörlüklerinin çoğunu yaptı ve bunu yaparken yanlışlıkla suratına birkaç kez yumruklandı.

Baltz, sahnenin tüm gün süren çekimleri hakkında “Bizi yaralayan veya yaralanmadan kıl payı kurtulan birçok küçük, çok hızlı karar vardı” dedi. “Bugün işte geçirdiğim en yoğun gün” diye ekledi.

Chicago yakınlarındaki Joliet, Illinois’de büyüyen Baltz’ın çocuksu sarışın bakışları, soğukkanlı bir tavrı ve sizi çekici bulup bulmadığını söylemek zor olan iyimser bir Ortabatı tarzı var. (Koşullar göz önüne alındığında, çekimde ona inandım.) Karısının ona parlak pembe tulumlar ve patenler giymesine ve tam koruyucu giysiler giydirmesine izin veren hassas bir kişi olan BJ olarak bu kadar çekici olmasının nedenlerinden biri de bu etki: kimsenin yapabileceğine inan Gerçekten çok ciddi ol; BJ seni şaşırtmaya devam ediyor çünkü o gerçek.

Baltz, “Ateist veya inançsız olmasına rağmen, dizideki en dindar ve dindar karakter” dedi. Bir vaizin ailesinden gelen bir karakter için “Bu tuhaf,” diye ekledi.

BJ ayrıca, Danny McBride tarafından yaratılan ve onun oynadığı bir şovda bir şeyler söyleyen Gemstones’daki en memeye layık karakter olabilir. Baltz karakterden, kıyafetlerinden ve BJ’nin dövüşünün gerçek maliyetinden bahsetti. Bunlar röportajdan düzenlenmiş alıntılardır.

Her şeyden önce, bu kritik çekimin koreografisini nasıl yaptınız?

Bu dövüş sahnesini çekmek bütün günümü aldı. Dışarı çıktığımızda ışığı kaybetmekten endişe duyduk ve kamera yukarı bakıp hareket ettiğinde o sahte testisleri almak zorunda kaldım. Kendi eşyalarını zar zor saklayan Stephen’a baktım ve “Pekala dostum, işte başlıyoruz ve bunu kamera için de doğru yapmalıyız” diyorum.

En azından bazı rolleriniz bir dublör içeriyordu, değil mi?

Evet. Gösterideki dublörüm, korkunç derecede bana benzeyen T. Ryan Mooney adında bir adamdı. Vücut tipi de aynı. Dürüst olmak gerekirse, gerçek hayatta BJ gibi olduğumu düşünmüyorum ama bana benzeyen ve benim vücut tipime sahip bir adamın çılgın numaralar yapmasını ve hayatını kazanmasını izlemekten daha çok karakterim gibi hissetmiyorum. Bu biraz hadım edici. Ama BJ’nin kafesin içinden fırlatılması veya tuğla basamaklardan ön bahçeye sürüklenmesi dışında, gördüğünüz her çekimi yaptım.

Stephen rolünün tamamını çıplak oynadığı için bir şampiyon gibi görünüyor. Sahneyle ilgili konuşmalarınız nasıldı?

O gerçekten harikaydı. Doğala mı geçeyim yoksa protez mi kullanayım sorusuyla boğuştu. Sonunda ikimiz için de sezonun son çekim günüydü, bu yüzden çok fazla beklenti ve beklenti vardı. Stephen birkaç ayda bir film çekmek için şehre gelirdi ve ben de ‘Seni yemeğe çıkarayım çünkü yoğun bir gün geçireceğiz’ derdim. ‘Başaracağım’ diyeceğim çıplak olacağım Sadece hayatta sınırlı sayıda zorluk olduğunu düşünüyorum ve bunu bir meydan okuma olarak görüyorum.”

Muhtemelen senin onayını almak zorunda kaldı.

Yani, samimiyet koordinatörü beni hazırlamak için kesinlikle birkaç kez aradı. Ama benim için daha çok ‘Tamam, bu adam bu yüzden gerçekten savunmasız’ gibiydi. Kasabaya her gelişinde, bu konuda arkadaş olabilmemiz için birbirimizi tanıyoruz.” Dürüst olmak gerekirse, gerçekten işe yaradı. Sonunda ona, dövüşmem gereken bu çıplak adama sevgili bir arkadaşım gözüyle baktım.

Yıllar boyunca bu sağlıklı saflık imajıyla çok oynadınız. Bunun ne kadarı sana benziyor?

Sporla büyüdüm – aşırı rekabetçiydim. ben gerçekten öyle değilim [B.J.] hiç. Karakterle herhangi bir şekilde özdeşleşebilirsem, bu onun gösterdiği nezaket ve cömertliktir ve bence birçok insan bunu toplumumuzun bir işareti olarak görüyor.

Bir şey rezerve ettiğinizde, ister hoş bir karakter ister ürkütücü biri olsun, elinizden geldiğince yoğun bir şekilde ona yaslanın. Ama tam olarak burada anlamak gerekir: koşulsuz sevgi nereden gelir? Ve onunla nasıl iletişim kurabilirim? Bu sezon ilk kez gerçekten test ediliyor ve o kadar çok test ediliyor ki kim olduğunu değiştirmesi gerektiğini hissediyor. Ve dövüş sahnesi bunun doruk noktasıdır.

Dövüşten sonra BJ, Judy’ye şöyle diyor: “Umarım şimdi benden hoşlanıyorsundur.” Stephen’a yumruk attığı için, kendisine yumruk atıldığı zamandan daha mı kötü hissediyor?

Kendi değerlerine ihanet ettiği için muhtemelen daha da incindiğini düşünüyorum. Danny her zaman şöyle derdi, “BJ’yi oynadığınızda, şovdaki seyircilerin gözü o oluyor. Aileye hepimizin aileye baktığımız gibi bakıyor.” Bunu her zaman yanımda taşıdım. O an, “Sadece bana ihanet etmedin, kendime de ihanet etmemi sağladın.”

Sence kendini savunmanın olumlu gördüğü bir yönü var mı?

Bence de. Büyüleyici bir karakter gelişimi. İlk okuduğumda bağımlısı oldum çünkü tam ona göre olduğunu düşünüyorum. Bence kültürümüzün bazı bölümleri bunu bir geçit töreni ya da fırsatla yüzleşmek için bir şey olarak görüyor. Yani bu anlamda yapıyor. Ama geri döndüğünde son cümle “Ben artık eskisi gibi değilim, umarım beni bu hale getiren şey hoşunuza gitmiştir.” Böyle bir şeyden sonra geri dönemezsiniz şeklinde de yorumlanabilir.

Daha karmaşık bir George McFly anı gibi.

Sağa. Sürgülü kapı kısmı [“Back to the Future”] Üçlemede, saldırmadığı ve hayatı perişan olduğunda neler olduğunu görüyorsunuz. Ve sonra vurursa, her şey kurtulur ve aile iyidir. Bence BJ muhtemelen şu anda buna bakıyor ve şöyle diyor: “Hayır, bu şu anda uygun gördüğüm şekilde ileri geri gidebileceğim bir kapı.” Gerçek şu ki, onun değerleri, “Yapmamalısın. ” Buna zorlandı ve duruma yükseldi. Ama bir seçeneği olsaydı, muhtemelen yapmazdı.

Kıyafetlerden bahsedebilir miyiz? Abartılı bir boyutları var ve bunun ne anlama geldiğini hep merak etmişimdir.

Birkaç şeyin karışımı var. İlk olarak, Judy’nin sağdıcı olarak başladığını düşünüyorum; Bu onun için gardırobudur ve kendini biraz yersiz hisseder. Ve sonra onunla daha rahat olduğunu ve daha büyük vuruşlar yapmaya başladığını düşünüyorum. Charleston’da King Street’te yürüseniz bile [S.C., where the series is filmed], böyle giyinmiş adamlar göreceksin. Belki o kadar zengin değil, ama renk paletleri – çok fazla pastel var.

Bir sürü somon.

Charleston’ı gerçekten keşfetmeden ve bu kıyafetlerden bazılarını görmeden önce, “Vay canına, bu gerçekten orada” gibiydim ve sonra onu gerçek dünyada görüyorsunuz ve bu insanlar şaka yapmıyor. Normal hayatlarına devam ediyorlar. Her zaman BJ bir Hıristiyan tatili olsaydı, pastel renkler yüzünden Paskalya olacağını söylerim. Ve bu kıyafetlerin içinde rahat hissetmek ve onlarla dalga geçmeden yaşamak benim görevim.