Tümer Metin’den Mert Hakan Yandaş’a Sert Tenkit

BOTR

Aktif Üye
Tivibu Spor yorumcusu Tümer Metin, Beşiktaş’ın alanında Fenerbahçe ile 1-1 birliktee kaldığı çabayı masaya yatırdı.

Siyah beyazlı grupta Batshuayi ve Larin’i eleştiren Metin, Fenerbahçe’de ise tıpkı Galatasaray maçından daha sonra olduğu üzere Mert Hakan Yandaş’ı amaç aldı.

“Bu saatten daha sonra oynamasına gerek yok”

Beşiktaş ekibinde Larin ve Batshuayi’yi eleştiren Tümer Metin, “Beşiktaş’ın gidişatında hamle oyuncularının ne yapacağı kıymetliydi. Larin neredeyse boş kaleye atamamış, Batshuayi penaltı kaçırmış. esasen dönemin genelinde bu iki ismin gol eksikliği niçiniyle Beşiktaş bu dönemi bu biçimde geçirdi. Batshuayi’nin bu saatten daha sonra oynamasına da gerek yok. Geçen hafta oyundan çıkarken yaptığından daha sonra oynamaz diye kestirim ediyordum. Bathsuayi’yi sağ kenar oynatırdım, Atiba’yı, Larin’i kim olursa olsun oynatırdım lakin Kenan’ı oynatmazdım. Kuntz’un Kenan üzerinden açıklaması tesirli oluyor üzere oluyor fakat bir hamle oyuncusundan defansif katkı almak ekstra bir şey olabilir ancak sağ çizgi oyuncusu olabilmesi epeyce muhtemel değil” dedi.

Mert Hakan Yandaş’a tenkit…

Fenerbahçe’den Mert Hakan Yandaş’ın yaptığı hareketin rahatsız edici olduğunu vurgulayan Metin, “Beşiktaş rakibi bozmaya yönelik oyun seçti. Yıldızlar da bu maçlarda muhakkak olur. Her hafta söylüyorum, Mert Hakan hakemle yahut saha içi dışı tüm faktörlere harcadığı mesaiyi ayağına harcadığını görmedik. Yorulmuyor da o mesaiyi alandan öteki yere harcamaktan. Bir de Mert Hakan’ın her rakibiyle olan pozisydaha sonrasında elini karşısındakinin ensesine götürmesi hoş bir hareket değil. Bir baba figürü, ağabey figürü üzere o rahatsız edici bir hareket. Küçük bile olsa günün sonunda birebir alandasın. Birebir seyircinin önündesin. Birebir manzaranın içerisindesin. Ekrana yansıyan imgede kabul edilebilir bir tarafı yok bana nazaran” sözlerini kullandı.

“Biz Sergen’le Fenerbahçe maçlarını beklerdik”

Tümer Metin kelamlarına şöyle son verdi:

“İrfan Can’ın da üstündeki baskıyı atamadığını düşünüyorum. her insanın ondan beklentisinin onda baskı yarattığını düşünüyorum. Kimi oyuncular bu biçimde türbülansa girer lakin bir çıkış maçı yakalar maçı taşır. Ona o denli bir maç da gelmedi bir türlü. Espriyle karışık biz Sergen Yalçın’la bir arada Fenerbahçe derbilerini bekliyorduk. Dönemin tamamını silelim morali üst çekelim diye”