Yehonatan Hintursky ultra hayatından nasıl kaçtı ve geri döndü

anKeRcKO

Yeni Üye
Bu kriz dini dönüşünün başlangıcıydı. Manhattan'da 2021'de bir “bok” kesimini sağlamak için bir başka önemli an oldu. Haberler evden geldi ve yıkıcıydı. Annesi kanser teşhisi almıştı. Ona, Lubavitch'in son derece yükselen bir haham olan Menachem Mendel Snowerson'ın mezarına girdiğine söz verdi ve çoğu Haredi tarafından onun için dua etmesi tahmin edildi. Queens'teki mezarda annesini aradı ve doğrudan kar için dua edebilmesi için telefonunu mezar taşının yanına koydu. Yüksek sesle, “ağlıyor ve bir hayvan gibi geliyordu” dedi, “Tanrı'ya yalvardı.” Alan mektuplarını mezara boktan bırakmak bir gelenektir. Bunu yapmayı planlamamıştı, ama Haham'a bir mektup yazdı ve “Bu dünyada annem olmadan yaşayamayacağım kaybolduğumu” söyledi. Bunu bildirdiğinde ağladı. “Mektubu yırttım ve oraya koydum”. “Vine veya Tanrı'nın da okuyabileceğine güveniyorsunuz. İlk kez tekrar masum bir Yahudi çocuğa inanmış olabilirim. “

Bu henüz bir Recon versiyonu değildi, sadece önemli bir imha. Ancak Tinder ile yakın zamanda İsrail'e taşınan ve daha dikkatli olmak isteyen kadınla tanıştı. “Yavaş hareketle,” dedi, onu geçmişine çekmesine yardım etti.

Başka bir güç, belki de annesinin veya karısının rolünden çok daha önemli olan onu geri çekti. Onun için bu kuvveti kavramak zordu ve kaçınılmaz olarak fark edilebilirdi. Bu bir özlemdi, dedi ki, “shtetl”, yoksul doğu Avrupa yerleşimleri, çok sayıda ultra -permodoks. Orada, 20. yüzyılın ilk on yıllarında ayrıldılar ve pogromlara avlandılar. Indursky'nin böyle bir karanlığın bir yeri için özlemi kafa karıştırıcı gelebilir, ancak konuşmalarımız sırasında edebi bir ruh eşi olarak gördüğü Isaac Bashevis şarkıcısı hakkında konuştu. (Yeteneklerini karşılaştırmaz, ancak ona çağımız için bir şarkıcı olarak adlandırılmak çok uzak olmayacaktır.) Gençliğinin bir kısmını bir shtetl içinde geçiren ve Varşova'dan tepe benzeri bir çantada ayrılabilen şarkıcılar için, kalıcı bir konu, Tanrı'nın döndüğü yerde ve olduğunda dini inancın paradoksal lanetlemesiydi. Indursky için, bugünün Haredi tarihi ve çekici bir dini coşku, SHTTL varlığının kesişme noktalarının ortasında Tanrı'ya karşı bir kontrap ve güçlü inançtır.

Indursky ayrıca shtetl'den sonsuz daha karanlık bir şeyden bahsetti: Auschwitz için hafta boyunca birkaç kez açıklamak istediği bir özlem.

“Acaba nasıl orada değildim?” Dedi Indursky toplama kampı hakkında. “Kendimde orada olmak isteyen bir şey var. Orada olduğumu hissediyorum çünkü hikayemde, kimliğimde, Holokost -Survivor'dan bir torun olarak ve ölülerin bir akrabası olarak çok büyüktü. “Doğu Avrupa'dayken, onu hissediyorum, duyuyorum, kokuyorum, seninle gidiyorum.”