Yellowjackets 2. Sezon 5. Bölüm Özeti: Destructive Secrets

anKeRcKO

Yeni Üye
Natalie perişan haldeyken, Lottie durumu tersine çevirir ve Natalie’yi sakladığı şeyi, özellikle de Travis’e söylediği ve onun ölümüne yol açan şeyi açıklamaya teşvik eder. Lottie, hastaneye kaldırıldığı zaman için örtmece bir terim olan “mola”sından bir teknik kullanarak Natalie’nin gözlerini aydınlatıyor ve Travis’i en son ne zaman gördüğüne dair hikayeyi ortaya çıkarıyor.

Natalie ve Travis’in köşeye sıkıştığı ve Natalie’nin aşırı doz aldığı gölgeli bir hikaye. Natalie, bilinçsiz durumunda, Sarı Ceketlilerin kaza mahallinin bir görüntüsünü gördü, ancak hiçbiri hayatta kalmamıştı. “Boynuzlu Kraliçe” olarak bilinen gizemli figür, gemide cesetler arasında hareket eder. Natalie hayata döndüğünde Travis’e “Gördüm. Onu hissettim. Geri getirdik. Trav, biz getirdik.”

Lottie bunu paylaşırken dehşet içinde omzunun üzerinden bakıyor ve aynı kişinin veya yaratığın gölgesini görüyor. Yellowjackets izleyicileri, Lottie’nin “Doomcoming” de boynuzlu bir taç taktığı için “Boynuzlu Kraliçe” olduğu teorisini öne sürdüler. Ama şimdi bu görüntünün musallat olduğu kişi Lottie. Onu korkutan kendi gölgesi mi? Yoksa “Boynuzlu Kraliçe” bir birey mi? Bunun yerine, tüm Sarı Ceketlilerin giydiği “karanlığın” tezahürü mü?

O karanlık, Yetişkin Van’ın apartman slash video kitaplığında Taissa şeklinde geldi. Tai, ondan yardım isteyerek Van’a ağır bir yük bindirdiğini fark eder. Bu sırada Van’ın kendi gizli alışkanlıkları vardır ve Tai’nin uyuduğunu düşündüğünde oksikodonu ortadan kaldırır. Ve Tai Dır-dir Van ilacı alırken uyur. Karanlıkta beliren ve Van’ı öpen “Öteki” – Tai’nin ikinci kişiliği -. “Burada olmamalıyız” diyor.

Bu kadınları ve kızları rahatsız eden ruhları kötü olarak hayal etmek kolaydır, ancak saatin son anlarında bize iyilik için bir güç olarak vahşi doğa mistisizmi örneği verilir. Hamile Shauna, Lottie’nin anne karnındaki bebeğine fısıldadığından anlaşılır bir şekilde şüphelenmeye başlamıştır. Ancak yoğun kar yağışı altında mahsur kaldıklarında, Shauna ve Tai’ye Lottie’nin rüzgarı ve ağaçları duyma konusundaki mantraları rehberlik ediyor gibi görünüyor. Shauna doğuma girerken geri dönerler ve orijinal acı çığlığı bölümü bitirir.

Daha önceki bir sahnede Lottie cenine şöyle demişti: “Her şeyi değiştireceksin.” Şimdi çocuk burada, dünyaya yeni bir hayat giriyor ve onu terk eden Crystal’ın yerini alıyor. Görüşürüz canavar. Merhaba Bebek.

Çiğnemek için daha fazla

• Shauna Yetişkinler için Tasarlanmış T-Shirt harika bir kostüm seçimidir.

• Kurtarma işleminden sonra herkesin nerede olduğunu takip edenler için ilginç bir gerçek: Tai ve Van, Shauna evlendiğinde hala birlikteydi. Ziyaretçi defteri kalemini kirli bir yenilik kalemiyle değiştirdiler.

• Bence dizideki en korkunç karakter, bir davayı çözmek için bir gençle çıkıyormuş gibi davranan yetişkin dedektif Matt Saracusa. Genel iğrençliğine ek olarak, Shauna’nın dizinin en işe yaramaz karakteri Randy ile sahte randevusu da dahil olmak üzere bu bölümün tüm olay örgüsünden bıktım.

• Video kaset statiğinin motifi, açılış jeneriği sayesinde gösteriye başından beri eşlik ediyor, ancak anlatıda giderek daha fazla kullanılıyor. Bu ne anlama gelir?

• Misty aslında bir katil mi? Teknik olarak, bildiğimiz kadar uzakta değil ve belki de bu yüzden Walter’ın kabulüne bu kadar kızdı. O kesinlikle bir suç ortağı ve muhtemelen onu adam öldürmekle suçlayabilirsiniz. Ama düpedüz cinayet? Henüz değil.

• Bir sonraki yemek kristal mi olacak?