“Hee Haw” Grand Heart'ı getiren Lulu Roman, 78 yaşında öldü

anKeRcKO

Yeni Üye
Büyük ölçekli Texas Sass'ı ve tam müjde şarkılarını, ülke yıldızlarının bir takımyıldızı tarafından sağlanan komedi eskizleri ve müzikal aralıkları ile bilinen kalıcı çeşitlilik gösterisi “Hee Haw” a getiren Lulu Roman, 23 Nisan'da Bellingham, Wash'da öldü. 78 yaşındaydı.

Oğlu ve bekçi Damon Roman, yaşadığı evinde kalp yetmezliğinden öldüğünü söyledi.

Bayan Roman'ın geniş komedi becerileri ve ev sahibi kişiliği, 1969'da CBS'de ilk kez NBCS “Rowan & Martins Lachen” a popüler bir tepki olarak CBS'ye çıkış yapan “Hee Haw” için değerli bir sermaye olduğunu kanıtladı. Başlangıçta, sivri ırksal ilişkileri, uyuşturucuları, din ve Vietnam Savaşı nedeniyle ön planda olan daha açısal bir çeşit gösteren “Smothers Brothers Comedy Hour” için bir yaz yedekti.

Ama “Hee Haw” kalçanın tam tersiydi ve bu bilerek. Peynir tohumlarında ağır olan büyük bir ülke kahvaltısının televizyon eşdeğeriydi. Ve işe yaradı.

Gösteri aslen eleştirmenler tarafından üflenirken, Johnny Cash, Loretta Lynn ve görünüşe göre diğer tüm Nashville yıldızlarının geri 40 mizah ve müzikal görünümlerinin karışımı onları televizyon kurumunun statüsüne sürükledi. (CBS 1971'de şovu iptal etse de, sendikasyonda “Hee Haw” devam etti ve çeşitli yinelemelerde çeyrek yüzyıldan fazla sürdü.)

Gösteri, Gitarre, Banjo ve diğer enstrümanlardaki samanlıklar tarafından gerçek bir Hendrix olan Avuncular Honky-Tonk hitmaker Buck Owens ve Roy Clark tarafından düzenlendi. Diğer normal konuklardan biri Minnie Pearl'dir, burada çiçek açma sarkan saman şapkası için 1.98 ABD dolarlık ticari markaları ve bir rekor çizik olarak bir dulcet olarak bir ses ve temelde Elly Clampett'in bir süresi olan Pushy Rowe, düşen kesimleri ve sarılı saçların alışverişi ile hızlı bir versiyonu olan Misty Rowe.

Bir kadın olarak Roman, çizgi romanını ve zengin şarkı stillerini kutladı ve ağırlığı üzerinde sık sık yumruk çizgileri hakkında yanılsamalar değildi.

Florida Weekly dergisi ile 2020'de bir röportajda bulunduğunda, şovun yaratıcıları “güzel bir sarışın, güzel bir esmer, kız-tipten tip bir tip, kalın aptal bir erkek ve aptal bir kadın ile bir sonraki tip tipi aradı. Ve Buck Owens onlara söyledi.

6 Mayıs 1946'da Dallas'ın kuzeyindeki Teksas, Pilot Point'teki evli olmayan anneler için bir evde doğdu. Annesini terk ederek, 2016'daki bir röportajda Dallas Morning News ile yaptığı röportajda “Silahlar artık benimle başa çıkamayana kadar” büyük bir büyükanla yaşadı.

Daha sonra Dallas'taki Buckner yetimhanesinde yaşadı, burada 18 yaşına kadar kaldı. Daha sonra sık sık uyumak için aradığını söyledi çünkü diğer çocuklar kilosu nedeniyle sürekli alay etti ve okul otobüsünü “Big Bertha” olarak adlandırdı.

2011 yılında Christian Broadcasting Network şovu “700 Club” ile yaptığı röportajda “Bence Essen muhtemelen ilacım oldu, muhtemelen beni eve getirdikleri gün” dedi. “Şeker arkadaşım oldu çünkü bu beni incitmedi ve benimle konuşmadı ve bana bir isim vermedi.” Daha sonra bir tiroid problemi teşhis ettiğini de sözlerine ekledi.

Yakındaki WW Samuell Lisesi'nde bir öğrenci olarak, müzik ve tiyatroda biraz teselli buldu, ancak acısını uyuşturucularla uzatmaya başladı, nihayet esrar, metamfetamin ve LSD için büyük bir iştah açtı. (Dallas Morning News'e, tek bir gecede bir kez 25'e kadar asit bıraktığını söyledi.)

1964'te mezun olduktan sonra, Bayan Roman nihayet komediye bir şans verdi ve Dallas'taki bir gece kulübünde bir dansçı arkadaşı tarafından iş buldu ve burada “Dünyanın en büyük go dansçısı Lulu Roman” adlı bir eylem yaptı. Orada Bay Owens'ı fark etti.

2006 yılında Bayan Roman, “Bildiğiniz bir sonraki şey Hollywood'a bir uçakta ve CBS stüdyolarına bir limuzin sürüyor.” Dedi.

Başlangıçta, “Hee Haw”, müzik tadı Grand Funk Demiryoluna ve Moody Blues'a koşan açısal bir çizgi roman için garip bir uyum gibi görünüyordu. “Ben meşhur hippiiydim,” dedi Florida Weekly. “Uyuşturucu sahnesindeydim.”

Bununla birlikte, “Hee Haw” hayranlarını “Culhanes” gibi çizimlerde bir figür olarak eşleştirdi ve bir kanepede oturan ve sürahi yumruk çizgileri değiştiren dört flegmatik aile üyesi ve take-no-guff mülkiyetini oynadığı “Lulus Truck Stop” ile eşleştirdi.

Başarısına rağmen, hala şeytanlarıyla savaşıyordu. Birkaç uyuşturucu tutuklamasından ve intihar etmeye çalıştıktan sonra, 1973'te Hıristiyanlık ve itiraz bulduğunu söyledi. “Birçok kez denedim, ama hiç işe yaramadı. Tanrı'nın hayatımı aradığı hakkında hiçbir fikrim yoktu.”

Müzik yıldızları nihayet müjdeyi “Hee Haw” a dönüştürür ve gösterinin bitiminden sonra 1990'larda devam eden ikinci bir kariyere dönüştürür. Yıllar boyunca Hıristiyan ve bağımsız etiketler hakkında bir düzineden fazla albüm yayınladı. Albümünüz 2013'ten “Sonunda” Standartlar “Ben Her Zaman Aşk Olacak”, şarkının bestecisi Dolly Parton ile bir düet.

Birkaç kez evlenen Bayan Roman, oğlu Damon'u hemen hayatta kalanlar olarak bırakmaz; Başka bir oğul, Justin Roman, 2017'de öldü.

2000'li yıllara kadar kilosu ile savaşmaya devam etti. Son olarak, neredeyse 400 £ ve sağlık ve mobil hareketlilikle ilgili sayısız problemi olduğunda, tabaka çetesinden bir operasyon vardı. Diyet ve rutindeki değişikliklerle birlikte, prosedür 200 kilodan fazla kaybetmesine yardımcı oldu ve yaklaşık 58'den 14 büyüklüğüne ulaştı.

“Bir çok insan dedim:” Çok başardın, “dedi Dallas Morning News Bayan Roman.” Sanırım geriye baktığımda bende var. Ama bir şey başarmak istemedim. Hayatta kaldı. Hala. “