Jane Austen'in kız kardeşi, Keeley Hawes'in kontrollü bir yanma var

anKeRcKO

Yeni Üye
Keeley Hawes'un “Miss Austen” mini serisinde Jane Austen-ayet'te ilk girişim. Hawes, periyotlara sahip bir özgeçmişe sahiptir, ancak belki de şaşırtıcı bir şekilde, 1930'ların sonlarından beri Austen'in ekran uyarlamasını yapmamıştı – Büyük Britanya'da gerçek bir yazlık endüstrisi.

“Elbette kocam Bay Darcy oynadı, bu yüzden bu dünyada olduğumuzu hissediyorum,” dedi Hawes, klasik hükümet romanı “Gurur ve Önyargı” 2005'in film versiyonunda yer alan “halef” yıldızı Matthew Macfadyen'e atıfta bulundu.

“Austen dünyasında ve her şeyden önce bunu yapmaktan memnun oldum çünkü yapılmayan biri değil,” diye devam etti. “Ama kanonun bir parçası gibi geliyor.”

Aslında, Hawes bir yan kapıdan gizlice girer: Pazar günü PBS dizisi “Meisterwerk” ın bir parçası olarak prömiyeri olan dört bölümlü “Miss Austen” de, Jane'in ablası ve biraz tartışmalı bir figürün kurgusal bir versiyonunu oynuyor çünkü yazarıdan çoğu mektubu yaktı.

Gill Hornby'nin dayandığı tarihi romanı gibi, gösteri de Andrea Gibb tarafından Cassandra'nın kader eylemine yol açtığı ve çok yağlı benzeri romantik altı eylemler içerdiği konusunda uyarlanan spekülasyonlar. Anahtar bir gelişme, Rose Leslie ve Jane'in ölümünden sonra “Kongre” tarafından canlandırılan Cassandra'nın bir arkadaşını ustaca bir araya getiriyor.

Her ne kadar ana akım izleyici Amerika Birleşik Devletleri'nde daha az bilinmesine rağmen, 49 yaşındaki Hawes, 1980'lerin sonlarından itibaren rolleri olan İngiliz oturma odalarında uzun zamandır tanıdık bir varlık olmuştur. En büyük hitleri neredeyse sadece televizyondan televizyondan geliyor – 2021'de Londra standardı “İngiliz Telly Kraliçesi” tarafından meshedildi – “insanlar televizyonda oldukça snipby olabileceği” bir zamanda başlıyor.

“Evet, zamanımı dağıttım,” diye ekledi New York'a yakın zamanda yapılan bir ziyaret sırasında. “Şimdi Meryl Streep'in televizyon programları yaptığı ve Robert De Niro'nun bir TV şovu için posterlerde bulunduğu bir dünyada yaşıyoruz.”

Muazzam menzili ve çok yönlülüğü ve neredeyse sürekli göçü göz önüne alındığında, Hawes hala kalpte bir karakter aktörüdür ve kararlı bir iddia eksikliği veya iş hakkında değerli bir sorunla makul bir sorundur. Ve yine de son on yılda, bir dizi giymek için gerekli varlığı olan aranan bir yıldız olarak gelişti. Cassandra olarak rolünüz en son örnektir: hem bulanık hem de emredilen bir kısım.

Son zamanlarda bir görüntülü görüşmede “Miss Austen” in baş yapımcısı Christine Langan, “Bu birçok büyük topluluğun çok, çok önemli bir parçasıydı” dedi. “Ama aynı zamanda tam başrol oyuncusu var. Bayan Austen olarak yüzü şovun çok sembolik hale geldi.”

Hawes, 9 yaşına katıldığı Londra'daki Sylvia Young Tiyatro Okulu'nda 10 yıl geçirdi. İngiliz televizyonunun tanımlayıcı bir yüzü olacak biri için, Pulp, Sue ve James de dahil olmak üzere Britpop Müzik Çılgınlığı'nın döneminde müzik videolarında göründükleri mantıklıydı.

Their breakthrough took place in the early 2000s, with the historical three-episode drama “Tip the velvet” and the spy series “Spooks” (in the USA “, to which she met Macfadyen. One of the most important roles has been a spiky detective in the procedural” line of duty “, a warmly charismatic matriarch of the 1930s in” The ” Durrells in Corfu ”and a calculating, ambitious Seksi Netflix gerilim filmi “Bodyguard” da İçişleri Bakanı.

“Keeley'i uzun yıllar boyunca gözlemledim ve takdir ettim,” dedi Leslie bir E -Mail'de. “Onu ilk kez 'Spooks' ekranında gördüm ve benimle her zaman inanılmaz derecede çok yönlü ve parlak bir aktör olarak tanışmıştı.

Hewe'nin kariyerinde bir sabit varsa, her zaman çalışır. “Miss Austen” i başlamadan önce ne sardığı sorulduğunda, Hawes Frozen.

“Aman Tanrım,” dedi. Bir mola. “Aslında hatırlayamıyorum. Sonra Amazon için suikastçıyı yaptım.”

“Söyleyeceğim parlak bir suikastçı,” diye ekledi gülerek. “İnsanları vuruyorum çünkü keyif aldığım için değil, kendimden kurtulmam gerekiyor.”

Yeni duyurduğu bir sonraki projesi başka bir saç tokası: Hawes, Jack Thorne (“Ergenlik”) tarafından yapılacak bir Kanal 4 dramasında Paapa essesu'dan bir rahibe rahibe oynayacak.

Hawes çırpılmış -up travmasının tadını çıkarıyor gibi görünüyor – belki de dediği gibi, “Bir yöntem oyuncusu – kendimi tamamen kaldırabilirim.” Çok farklı roller arasındaki sürekli zorluk da onun bir yeke konulmasını zorlaştırır.

“Keeley ile elde ettiğiniz şey, karaktere gerçekten giden ve karakterine hizmet etmeyen ve diğer aktörlerin güvensiz olacağı şeylere asılmayan biri,” dedi bir video röportajında ”Hizmet Hattı” ve “Koruma” nın yaratıcısı Jed Mercurio. “Bu belirsizliğe sahip değil çünkü bunu yapabileceğini biliyor.”

Mercurio, annesi onu “yeterlilik” olarak tanımlayan bir figür olan Cassandra Austen'de de meydana gelen belirli bir etkinlik ve yetenek kalitesine işaret ediyor. Hawes, bunun kendi kişiliğini yansıttığı önerisine hızla güldü. “Gerçekten insanların içimde gördüğü bir şey olduğunu düşünüyorum,” dedi, “çünkü ne yaptığımı bildiğimi asla düşünmüyorum.”

Bununla birlikte, birkaç dakika sonra sahne arkasındaki iş için artan zevkini tanımladığından biraz farklı geldi. (“Kocam daha kötü bir şey hayal edemiyor,” diye şaka yaptı.) 2019'da kendi televizyon yapım şirketi Buddy Club (krediler mini “onur” ve “Crossfire” dizisi) ve görevlendirilen ve derlenen “Miss” in baş yapımcısıdır. (BBC Büyük Britanya'da yayınlandı.)

“İşlerin pürüzsüz olmasını istiyorum,” dedi Hawes. “Her şeyden cehennem düzenlemeyi seviyorum. Oldukça zor. Kontrol etmiyorum, sanmıyorum, ama belirli bir kontrol sahibi olmayı seviyorum.”

Şahsen, zamansız hissettiren bir cazibesi ve cazibesi var, bu da neden hem zamanlarda hem de çağdaş eserlerde eşit olarak ikna edildiğini açıklayabilir. Bir fotoğraf çekiminin göz alıcı monotonluğundan geçtiğinde, “İnce Adam” dan Nora Charles, Manhattan'daki Manhattan'da bir şekilde modern bir çatı katına itmişti.

Langan, “Çok, çok zarif ve çarpıcı, güzel, ama biçim, sosyal seviye biçimini gerçekten geliştirebilir.” Dedi. “Merkür gibi güçlü bir sıvı gibi.”

Langan ekledi: “O kadar farklı şekillerde o kadar yetenekli.

Bununla birlikte, Hawes güçlü bir bamelon üzerindeyse, çarpıcı kısımlardan (protez yok, karlı veya kilo miktarları yok) ve alçakgönüllülüklerine dikkat çeken sahte-comic rollerinden kaçınmayı da başarıyor. Başarılarınız samimiyete ve küçük ayrıntılara güvenme eğilimindedir. Örneğin “Miss Austen” de Cassandra duygularını sıkı tutar. Ana ifadesi “O Canavar!” Bir sahnede ve başka bir sahnede “daha fazla yapın”.

Ancak Hawes'den teknolojiyi kullanması istendi ve dikkat dağıtıcı. Cassandra'nın temsilinin “çok eğlendiğini” ve hemen oyuncularına döndüğünü söyledi. “Bir figür oyunu, diğer aktörlerin ne yaptıkları hakkında çok daha fazla.” Dedi. “Dinlemek ve sahnelerde diğer insanlara tepki vermek için çok fazla oyunculuk var.”

On yıllar sonra, bir oyuncu ekranlardaki miras hakkında düşünebilir. Hawes'in kariyerinin hala dinamikler oluşturduğu gerçeği göz önüne alındığında, kendi kendine baktığında evdeki kaynaklara bakmaları şaşırtıcı olmayabilir. Karakteri Cassandra – ve daha geniş anlamda “Bayan Austen”, geride bıraktığımız şeyler hakkında fikirler hakkında çok endişeli: Ailen nasıl hatırlanacak? Başarılı bir hayat nedir?

Hawes'ın bu talebe hemen cevabı vardı. Bazı insanlar için, miras işleri anlamına gelebilirken, diğerleri için tamamen farklı bir şey anlamına gelebilir. Onlar için “çocuklar” idi. En büyüğü ilkokul öğretmeni olan üçü var.

“Mirasım gibi geliyor, sanırım” dedi. “Her şey sizin mirasınız olabilir.”