Keepans Pay'ın ikinci sezonunun finalinden atıştırmalık çubukları

anKeRcKO

Yeni Üye
“Severans” in ikinci sezonu şimdiye kadarki en uzun bölümü tamamladı. Düşüncelerimiz var. Spoiler bol.

Kimin tarafındayız?

Size ne istediğini veren sonlar var. Onlara istediklerini vermeyen sonlar var. Onlara istemediklerini veren sonlar var.

Sonra, ikinci sezonun “kıdem tazminatı” nın finalinin ne yaptığını tam olarak ne istediğinizi sorduğunuz sonlar var.

“Kıdemli Pay” ın ilk sezonu bize bazı net kök çıkarlar verdi. Mark Scout'un gerekli olmayan eşi Gemma'yı bulmasını istedik. Ve Mark S.'nin ve geri kalanının meslektaşlarının özgürlük, kendi kaderini tayin ve sevgi bulmasını istedik. Bununla birlikte, final sezonun biriktiğini fark etti: Bu iki dilek uyumlu olmayabilir, en azından kolay olmayabilir.

Doğum yayında dünyanın en garip zoom tartışmasına sahip iki işaret çatışmayı açıkladı. Şimdiye kadar, diziyi Mighty Lumon Corporation'dan yanlış olan iki kahraman olarak gösterdi. Ancak Ins Mark'ın artan hayal kırıklığı ile söylediği gibi, ikisi arasında bir güç dinamiği de var.

Outie Mark'ın daha fazla ajansı, yasalar altında daha fazla meşruiyet, Dünya'da daha fazla yaşam var. Ve konuşma devam ederken, onu yatırımının gözünden görüyoruz. Bildiğimiz tatlı, üzgün, üzgün adam bakmaya başlıyor … biraz şikayetçi mi? Küçük bir kafes mi? Doğru olanı söylemeye çalışıyor, ama sanki hiçbir şeyden ödün vermeden geri ödeme yapmak istiyormuş gibi biraz dudak dövüşü var. Kendi beyni için arazi tanınması gibi.

Outie Mark'ın bir kalbi olduğunu biliyoruz. Ama Inie Mark'ı Sezon 1'den Hely'yi Helena Eagan'ın yayınlanmasının sadece samimi, daha nazik bir versiyonunu verip vermediğini suçlayabilir misiniz: “Sen bir kişi değilsin” mi?

Belki bir kazan-kazan çözümü vardır; Belki yeniden entegrasyon gerçekten işe yarıyor; Belki de bir bedenin zihinsel ilişkileri paylaşabilir. Ya da belki Outie Mark Rauch! Final bunu çözmez – ya da çok daha fazlası – ama bizi şaşırtmaya zorlar, artış gelir, mutlu son istediğimiz. (Bahsetmiyorum, kimin mutlu sonları önemli: Gemma bunu yapabilir, ama beyninizdeki düzinelerce hanın ne olacak? Mark S. ve Helly R.'den daha az gerçek misiniz?

Lumon Halls'ın Klaxon öğrenme kaosunda, bölüm sona erdiğinde, “mezun” kendini ve Helly R. Sonuçta, Lumon'da sizin için kesin bir gelecek yok. Ama bazen yardım edemezsin ama kendi yolunuza girersiniz.

–James Ponweizik

Yöneticiye sempati

“Kıdemli Pay” ın ikinci sezonu, birkaç Innies'in yarı hayatını dramatik bir şekilde ele geçirmesi gerçeğiyle sona erdi.

Bu, kaotik finallerin son anlarında koridoru tanıtan Mark S. ve Helly R.'yi ve ortak pasajın belirsiz bir geleceğini içerir. Dylan G. görünüşe göre istifa planını düşürdü ve Macrodata takviyesini Macrodata ile tavsiye etti. Melankolik keçi kraliçesi Lorne bile yeterince sahip olduğuna karar verdi ve ürpertici Bay Drummond'u gönderdiği için dövdü. (Umarız Lorn'un Outie'sini 3. sezonda görüyoruz – birçok sorusu olmalı.)

Ama aynı zamanda düzeni korumak ve tamamen başarısız olmakla suçlanan adam hakkında bir düşünceyi bırakalım: Bay Milchick, en son Dylan ve öfkeli bir pirinç grubuna nasıl maruz kaldığını gördü. (Bu gösteri çok çılgın.) Kırmızı alarm kaldığında Milchick'in banyo aynasındaki depresif yansıması ve her şeyin yanlış gittiğini fark etti.

Kısmen başka bir orta yöneticiyle dayanışma içinde taşındım, ama her şeyden önce Tramell Tillman sezon boyunca gösterinin MVP'si üzerindeydi. Ona sorduğunun küçük bir örneğini düşünün: Bir sahnede bir Bonkers kamp ateşi tarihini anlatın ve bir sonrakinde birini silin; Kelime dağarcığına dayanan ve bir çocukla havalı bir profesyonel ilişkiye dikkat edin; Ve finalde, ortak moderatör, animatronik bir heykel ve pirinç bantla bir polar yarıya davul majör hareketleri ile bir gülme haraç gösterisi düzenliyor.

Tillman, tüm bunları ve daha fazla işi yapmayı başardı ve aynı zamanda şovun en iyi çizgilerini – “Theremin'in ılımlılıkta en iyi şekilde çalıştığını” ve heykel de dahil olmak üzere Lumon Süpervizöründen tamamen ve saygısız ve ırkçı mikroag gözetimleri ile iletilmesi hakkında. (Yine Nutty.)

Finalin ortasında, Milchick Dylan çıkışının cevabını geri çekme isteğine verir. “İçlerinde utanç verici bir duygusal tepkiye ve nasıl düzgün bir şekilde sular altında olduğum için,” diyor, “Yalnızlık içinde okumasını sağlayacağım.” Ben de sular altında kaldım. Ama Maflick dahil olduğunda, buradayım.

–Jeremy Egner

Alıntım endişeli

“Kıdemli Ödeme” beynimi yükseltiyor ve koşuyor, bu bir sorun olabilir.

TV beynim – My Innie deyin – Mark S.'nin ikinci sezonun finalinin sonunda Lumon Industries ofislerinde kaldığını anlıyor çünkü burası yaşadığı tek yer ve Helly R ile olabileceği tek yer, sevdiği kadın. Bunun şov parametreleri içinde mantıklı olduğunu ve yürek parçalayıcı olduğunu anlıyor.

Ama gerçek beyin dizisi kemiren yabancılaşım, dışarıda duran karısı Gemma'yı işaret ediyor, kararının gerçek bir anlam ifade etmediğine ve ona sempati duyduğuna inanıyor. Ne yazık ki, Mark'ın aksine, kapatamıyorum.

Başından beri şovun şaşırtıcı önermesi ve infazının buğulanmış esrarengeni için gemideydim. Mark ve Helly'nin sezonun sonu Lumon koridorları aracılığıyla, bir labirentteki sıçanlar veya bir Godard filminde Louvre'daki romantizm gibi canlandırıcıydı.

Bununla birlikte, yenilik ve stile odaklanmak bir ücrete tabi olabilir ve fatura ikinci sezon boyunca ödenecektir. Lumon'un işlevselliğindeki ritüel kült benzeri çılgınlığın unsuru, final ve kırık keçi kurbanlarının yürüyüş bant performansından sonra daha yapay ve pervasız hissetti. Lumon'un ne yapacağına nihai cevaplar? Bilincin sayısallaştırılması? – Daha az ilginç hissettim. Bana parlak bir öncülde delikler gibi görünen şey (neden birisi ayrılık için kaydolmalı ve her akşam eve gitmesi ve eve gelmeleri gerektiğini biliyordu?) Daha can sıkıcı oldu. Ve John Turterros Irving ve Christopher Walkens Burt olmadan, son gösterinin en çekici iki performansından yoksundu. Benim için waffle partisi yok.

–Mike Hale

İşin önemi

“Kıdemli” nin ikinci sezonunun finalinde Mark S. 25. Macrodata takviye dosyasını tamamlıyor. Tam bir pirinç bandının performansıyla sonuçlanan bir kutlama var. Çok korkutucu olan sahne, zor, sıkıcı bir iş ödüllendirilen bir hayal gücünü yerine getirir. Bölüm ilk kez, karakterlerin yaptığı işin önemli bir amacına sahip olduğu “kıdem tazminatı” konusunda ısrar ediyor.

Serin, tuhaf bir trajikomedy “kıdem tazminatı”, çoğu ofis işinin iş ve anestezik anlamsızlığı (dostluk, flört ve bazen yumurta -bar tarafından canlandırılır) ile ilgilenir. 19 bölüm için Mark S. 'Job boş bir egzersizdi: görünüşte rastgele sayıları sıralamak ve gruplamak için bir Trackball kullanımı. (Candy Crush Saga'nın en sıkıcı gri tonlamalı versiyonu gibi.)

Final, görünüşte anlamsız bir çalışmanın keskin ve acı verici bir noktaya sahip olduğunu ve şimdi şirketin test katında yakalanan Mark S.'s Outie'nin karısı Gemma'ya sahip olduğunu gösteriyor. Ya da Harmony Cobel olarak Mark S.'nin eski yöneticisi şöyle ifade ediyor: “Sayılar karısı.”

“İptal” her zaman paradoksala bağlıdır – ama belki de en azından doğru bir şey? – Çalışmanın hem bir mola hem de bir sorun olduğu sunum. Mark S.'s Outie, çalışma saatlerinde karısını yas tutmak zorunda kalmaması için kıdem tazminatı ödeme sürecini kabul ediyor. (Faturalarıyla yaptığı video konuşmasında, belki de “ölümünden” sonra bir işte çalışmanın tek yolu olduğunu gösterir.) Bir bonus, sayı sıralamasının tediumunu hafifletebilmesidir. Hafta sonu için mi çalışıyorsunuz? Tebrikler. Yabancınız tüm hafta sonu. Gösteri asla çalışmanın kendisinin çok önemli olduğu konusunda ısrar etmedi.

Zamanlama açıkça tesadüfi olmasına rağmen, son, binlerce federal işçi istendiği bir anda işlerini haklı çıkarmaları istendiğinde geliyor. Ve gereksiz, gereksiz görünen görevlerin bile kesinlikle gerekli olabileceğini gösteriyor.

Ancak bu iş için geçerli olsa bile, herhangi bir zamanda serbest bırakılabilecek işçiler olmayabilir. Cobel'in renkli açıkladığı gibi atıldı: “Bir cilt kabuğu gibi”.

–Alexis Soloski